Pumptech Expert in Regenwaterpompen

Regenwaterpompen

✓ Selectie
✓ Levering
✓ Plaatsing
✓ Onderhoud
✓ Herstelling

ONZE ACTIVITEITEN

Watertoevoer

Waterafvoer

Industriële pompen

Service & Onderhoud

Plumber in uniform holds water pump at showcase in plumbering store. Man buying sanitary engineering in shop

Regenwaterpompen

 Een regenwaterpomp is een drukverhogende pomp die wordt gebruikt om regenwater te kunnen gebruiken in bv. uw huis of bedrijf. Dit soort pompen kunnen dus het hergebruik van regenwater bevorderen door u de mogelijk te geven om je wc te spoelen of je tuin te besproeien met regenwater in plaats van kraantjewater.

Wanneer gebruik je een regenwaterpomp?

Regenwaterpompen worden ingezet voor het hergebruiken van regenwater in- en rondom het huis. Het regenwater / hemelwater wordt opgevangen in een ondergrondse tank / reservoir of put. Deze bron wordt door de regenwaterpomp gebruikt om het water opnieuw te kunnen gebruiken.

Hoe werkt een regenwaterpomp?

Een regenwaterpomp werkt op een elektromotor. Deze motor drijft een zuigermechanisme aan dat water uit een put, vat, tank of bassin aanzuigt en in een drukvat perst. Als er water wordt afgetapt, stijgt het luchtvolume, daalt de druk en treedt de pomp in werking, mits aangesloten op het lichtnet natuurlijk.

Voordelen regenwaterpomp

Ecologisch
Door het gebruik van regenwater bent u ecologisch bezig en zorgt u voor een gezonde manier van het bewateren van uw gazon of bloembedden. Kraanwater bevat kalk wat veel witte sporen achterlaat op uw potten en stenen en tegelijkertijd ook slecht is voor uw planten. Daarom is regenwater beter voor uw planten en laat geen witte kalkkringen achter. Jaarlijks wordt in de tuin gemiddeld meer dan 2000 liter water gebruikt voor de planten en het gazon. Door hier bewust mee om te gaan, kan je gemakkelijk veel water en geld besparen.

Mobiel
Een groot ander voordeel is dat een beregeningspomp gemakkelijk te verplaatsen is. Zo is dit product erg mobiel en op verschillende plekken te gebruiken in de tuin. Een enorm voordeel, aangezien u in dit geval niet afhankelijk bent van bepaalde waterleidingen. De waterpomp kan overal in de tuin geplaatst worden waar water in de buurt is

Minder klak

Regenwater bevat minder kalk dan kraantjewater. Hierdoor gaan bv. kranen en leidingen langer mee.

Plumber in uniform holds water pump at showcase in plumbering store. Man buying sanitary engineering in shop

ONZE PARTNERS

zilmet