Pumptech Expert in Tandwielpompen

Tandwielpompen

✓ Selectie
✓ Levering
✓ Plaatsing
✓ Onderhoud
✓ Herstelling

ONZE ACTIVITEITEN

Watertoevoer

Waterafvoer

Industriële pompen

Service & Onderhoud

Plumber in uniform holds water pump at showcase in plumbering store. Man buying sanitary engineering in shop

Tandwielpompen

Tandwielpomp wordt meestal gebruikt voor het verpompen van viskeuze of homogene vloeistoffen door middel van twee grote ronddraaiende tandwielen, wordt de ruimte tussen de tandwielen gevuld met de vloeistof die verpompt moet worden. De tandwielen gaan weer in elkaar zodra de vloeistof de pomp verlaten heeft en dit proces wordt dan telkens herhaalt. Er zijn twee basistypes: een externe tandwielpomp en een interne tandwielpomp. Een externe tandwielpomp bestaat uit twee identieke, in elkaar grijpende tandwielen die op afzonderlijke assen steunen. Een interne tandwielpomp heeft twee in elkaar grijpende tandwielen van verschillende grootte, waarbij het ene in het andere draait. Doordat dit soort pomp met tandwielen werkt, is het mogelijk om een vloeistof in beide richtingen te verpompen.

Tandwielpompen zijn de optimale keuze voor hydraulische efficiëntie en rendement, voor corrosie- en slijtagebestendigheid, voor een trillingloze en continue stroom zonder dynamische afdichtingen, en voor een korte reactietijd. Omdat ze lang kunnen blijven draaien tussen twee onderhoudsbeurten, zijn ze geschikt voor toepassingen waarvoor onophoudelijk gepompt moet worden, zoals bij vulling en dosering met trillingloze stroom.

Voordelen tandwielpomp

  • De tandwielen beschikken over een speciale vorm, waardoor het gemakkelijker is om hoge temperaturen te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om vloeistoffen onder hoge druk te verpompen.

 

  • Tandwielpompen kunnen goed tegen hoge temperaturen

 

  • Bij de tandwielpomp is het mogelijk om vloeistoffen in beide richtingen te verpompen. Bovendien is de pomp zelfaanzuigend, waardoor het verpompen van vloeistoffen en stuk gemakkelijker gaat.

 

  • Het resultaat van de verpompte vloeistof is altijd perfect te noemen. Daarnaast bereikt de tandwielpomp dit resultaat binnen zeer korte tijd. Hiermee is het de ideale pomp voor snel en efficiënt werken.
Plumber in uniform holds water pump at showcase in plumbering store. Man buying sanitary engineering in shop

ONZE PARTNERS